تاریخ و زمان انتشار : 12:38  -   1397/01/18 ارسال به دوستان

دکتر مشفقی، طراح ربات آتش نشان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین:
حادثه تلخ پلاسکو، ما را برای ساخت این ربات باانگیزه تر کرد

طراح و مسوول ساخت ربات آتش نشان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در حاشیه ی برگزاری سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران با اشاره به دستور ساخت این ربات از شهریور ماه سال 95 توسط دکتر موسی خانی، گفت: اگر انسان واقعا چیزی را بخواهد به دست آورد، روش های خلاقانه ی آن را هم حتما می تواند پیدا کند.

به گزارش ستاد اطلاع رسانی سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران 2018، دکتر محمد مشفقی افزود: مطالعات اولیه برای امکان سنجی علمی این ربات جهت مواد اولیه ضد حرارت و ضدحریق حدود 6 تا 10 ماه به طول انجامید که همزمان شروع به خرید مواد نمونه و تست کرده و شبیه سازی موارد مربوط به انتقال حرارت را آغاز کردیم.

وی اظهار داشت: ما پیش از حادثه ی فروریختن ساختمان پلاسکو ساخت این ربات را آغاز کرده بودیم، اما این تراژدی تلخ و جان باختن تعدادی از آتش نشانان قهرمان، انگیزه ی ما را برای ساخت این ربات بیشتر کرد تا این ربات ها جایگزین انسان شده و وارد عملیات های امداد و اطفای حریق شوند تا دیگر شاهد از دست رفتن جان انسانی نباشیم.

دکتر مشفقی تصریح کرد: ساخت عملیاتی ربات پس از تصمیم گیری نهایی از مرداد سال 96 آغاز شد و با تکمیل نقشه های طراحی مفهومی و نقشه ی انفجاری، قطعات آن ساخته شد و نزدیک به 2 ماه فرآیند سوار کردن قطعات طول کشید.

این محقق جوان و خلاق با اشاره به نبود نمونه ی مشابه خارجی برای این ربات، افزود: ایده ی دو لایه بودن بدنه و بدنه ای که آب در آن می چرخد و خنک کاری می کند، مشخصا توسط تیم ما مطرح شد. همچنین فرآیند مکانیزم حرکتی این ربات، مکانیزم شنی است؛ زیرا به دلیل توانی که ما از این ربات می خواستیم تا بتواند وارد آتش شود، تماما از جنس فولاد ضد آتش و نیز الیاف سیلیکون ساخته شد که قابلیت مواجه شدن در مقابل شعله ی مستقیم را دارد.

دکتر مشفقی در خصوص توانایی های ربات آتش نشان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، گفت: این ربات قابلیت عبور از سطوح ناهموار، بازگشت به حالت صفر اولیه، پوشش دهی و آب پاشی 360 درجه ای حول خود، پاشش آب و کف و قابلیت کنترل از راه دور را دارد، همچنین از 90 تا 45- درجه هم می تواند به صورت عمودی پرتاب داشته باشد، دارای خنک کاری خارجی بوده و فضای داخلی آن از نظر نفوذ آب و آتش کاملا ایزوله شده است.

وی با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری و تجاری سازی این ربات، افزود: پس از پایان این مسابقات، وارد مرحله ی ثبت اختراع و تجاری سازی خواهیم شد.

این مخترع جوان، اظهار داشت: مهم ترین چیزی که در مورد این ربات می شود گفت این است که اگر انسان واقعا چیزی را بخواهد به دست آورد، روش های خلاقانه ی آن را هم حتما می تواند پیدا کند یا به وجود می آورد؛ همان جمله ی معروف که می گوید "یا راهی خواهم یافت یا راهی خواهم ساخت"، در مورد این ربات اتفاق افتاده است. زیرا ما یک سری قابلیت ها را داشتیم، اما یک سری قابلیت ها را هم به وجود آوردیم. در واقع "یک قصدِ می خواهیم انجام بشود" پشت ساخت این ربات بود.

وی در پایان گفت: جا دارد از حمایت های بی شائبه ی دکتر موسی خانی رییس کمیته ملی ربوکاپ جمهوری اسلامی ایران و رییس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در تمام مراحل ساخت این ربات، تشکر و قدردانی کنم.